2011. gada 18. janvāris

Aura

   


Šodien atvēru grāmatu "Spēkavots dvēselei" mazliet aizlasījos. Un grāmata man atgādināja par to, ko ,iespējams, daudzi nezin- katrs var redzēt auras.
Tā kā sen nebiju to darījusi, mēģināju ar kaķi, bet tētis iztraucēja,jo sāka viņu bužināt, nācās pievērsties sev un skatīties uz savu roku.
Tagad nāca vēlme pameklēt kaut ko par šo tēmu...
 Izrādās,ka informācija krasi atšķiras, spriežat paši.;D

  
 
Auras krāsas
Baltā krāsa aurā pauž par spēku un veselību, liecina par gribasspēku, izturību.
Zeltītā krāsa aurā apstiprina stipru mentālās enerģijas klātesamību.
Sarkanā aura nozīmē dusmas, naidu, niknumu, nepacietību, egoismu.
Rozā aura ir harmonijas, mīlestības apliecinājums, tā nozīmē arī līdzjūtību, draudzību, uzticību.
Oranžā aura izstaro dzīvesprieku, optimismu.
Dzeltenā krāsa aurā liecina par straujumu, jautrību un dažreiz par dzīvnieciskiem instinktiem.
Zaļā krāsa aurā ir novērojama krāpniekiem.
Zilā krāsa aurā liecina par padevību un paklausību.
Violetā aura simbolizē intuīciju, harmoniju, pozitīvo domāšanu, norāda uz kontaktu ar Visuma saprātu.
Melnas krāsas aura ir tiem cilvēkiem, kuri kontaktē ar haosu, tā izstaro ļaunumu, disharmoniju.
Pelēka aura ir vājiem un hronisku slimību mocītiem cilvēkiem, tā liecina par bailēm un izmisumu.

Auras krāsu nozīme.

Violetās krāsas aura ir visur, kur producējas tā izjūta, ko mēdzam apzīmēt ar vārdu «intuīcija». Šīs krāsas aurai vienmēr ir kaut kāda noteikta un skaista forma. Cilvēki, kuriem galvas aurā šī krāsa, spēj viegli sajust un aptvert dažādu būtību esamību, bez redzamas aplūkošanas vai izpētīšanas. Šādi cilvēki bieži saka: «Es zinu, ka tur ir tas un tas, ka ar to lietu ir tā un tā, bet es nezinu, kā es to zinu.» Pozitīviem harmoniski noskaņotiem cilvēkiem intuīcijas izjūtas vienmēr izteicas ar violetās domu auras enerģiju. Stiprie violetās auras tipi vienmēr ir intuitīvā kontaktā ar kosmisko harmoniju un absolūto kosmisko saprātu — radošo spēku.

Melnā aura arī ir galvenā kārtā intuitīvās izjūtas enerģija pie negatīviem cilvēku tipiem, kas noskaņoti uz ļaunu.  Viņi intuitīvi aptver dažādu lietu būtību, bet tikai disharmoniskā, ārdošā virzienā. Melnās auras cilvēki ir kontaktā ar kosmiskā haosa ģēniju, ārdošo sākumu. Tamdēļ viņi ļoti spējīgi darīt noziedzības. Melna aura (tikai jāievēro, ka šī melnā auras krāsa un tāpat visas domu auras krāsas nav pilnīgi identiskas parastai fiziskai melnai krāsai ne pēc izskata, ne nozīmes) izteic visu to, ko var apzīmēt vārdiem: «noziedzības gudrības», «ārdošais ģēnijs». Šīs auras stiprie pārstāvji veikli visādās noziedzībās, ģeniāli viltībās un noziegumu apslēpšanā.

Zilā aura ir piekļāvības, padevības, paklausības, dievināšanas un pielūgšanas izjūtu izteiksme. Katrā stāvoklī, kur cilvēks griežas pie kāda cita cilvēka vai simbola ar izjūtu: «Es tev piederu, paklausu, es tevi lūdzu» — ir zilās auras iedarbība. Šī aura piespiež padoties kāda cita cilvēka vai spēka rīcībai un līdz ar to izteic mīļa, padevīga lūguma jūtu izplūsmi. Dievlūgšanā, reliģiozā ekstāzē, sevis atdošanā Dievam, cilvēki pārklājas un bieži pavisam ietinas zilā aurā. Tāpēc tie, kas spēj auru redzēt, ir iesaukuši to par lūgšanas auru.

Zaļā aura nozīmē padošanos, bet negatīvā nozīmē. Zilās auras padošanās, piekļaušanās, lūgšana, dievināšana, tīra un patiesa, kas nāk no sirds, bet šīs auras padevība viltīga, nepatiesa, lišķīga. Tās izjūtai pamatdoma ir: «Ne es tevi atzīstu, ne mīlu, bet gan nicinu, nīstu, labākā gadījumā tu man esi vienaldzīgs. Tā kā man zināmu interešu dēļ tev jāparāda padevība, draudzība, pielūgšana, tad ņem manu vārdu un mākslīgu izjūtu, padevību un godināšanu. Sirds dziļumos savai rīcībai nepiekrītu, domāju citādi.”

Zaļā aura ir vienmēr viltības, lišķības un krāpšanas domu enerģija. Gaišos, tīros un dzidros toņos tā nozīmē gan harmoniju, saskaņu, mīlestību, bet neīstu. Cilvēki, kuri izjūt viens pret otru draudzību, mīlestību un labvēlīgu harmonisku noskaņu pret citiem cilvēkiem un pasauli, daudzreiz var gan būt paši pārliecināti, ka viņi to patiesi tā izjūt, bet ja šīs izjūtas izteicas zaļā aurā, pamatu pamatā izjūtas nav tādas, par kādām viņas tur. Pie pirmā pārbaudījuma tās pierādīsies par neīstām. Gaiša dzidra zaļā aura ar vieglu rozā nokrāsu ir tīrām erotiskām tieksmēm, bet ar melni sarkanu nokrāsu izvirtībai un seksuālam sadismam.

Rozā aura ir īstas patiesas harmonijas, saskaņas un tīras mīlestības jūtu aura. Labsirdība, līdzcietība, žēlsirdība, žēlošana, iecietība, gādība, draudzība, uzticība un viss tas, kas rada un uztur cilvēku esību harmonijā saskaņā ar kosmosu, izteicas rozā auras krāsā. Uzupurēšanās idejas un mīlama cilvēka labā izteicas spilgtos rozā uzliesmojumos.

Sarkanā aura ir pretstats rozā aurai. Tā nozīmē naidu, dusmas, nicināšanu, niknumu, neiecietību, nepacietību, cietsirdību un egoismu. Cietsirdībai ir melni zaļgans tonis, egoismam melni iedzeltens, melni ruds.

Zeltītā aura nozīmē domāšanas, prātošanas un plānošanas enerģiju. Viss, kas cilvēka psihē izteicas kā prātošana, loģiska domāšana pozitīvā virzienā, t. i., domāšana par labām radošām lietām, radošu darbību, izpaužas gaiši mirdzošā zeltītā aurā.

Rudā rūsas netīri dzeltenā aura ir savāds, netīrs, melni-iesarkans, duļķains dzeltenums, kas atgādina joda plankumus uz miesas, dzeltenu trūdošu sūnu un visvairāk rūsu. Tā nozīmē, tāpat kā zeltītais dzeltenums, prātošanas, domāšanas, gudrošanas enerģijas izplūsmi un darbību, bet tikai negatīvā, ļaunuma virzienā. Te ir domāšana, gudrošana par lietām un darbībām, kuru nolūks blēdība, krāpšana, noziedzība. Melnā aura ir noziedzības dvesme, bet rudā, rūsaini-dzeltenā — noziedzības izdarīšanas, plānošanas un gudrošanas māka.

Baltā aura izpauž spēku. Visur, kur producējama spēka izplūsme, piespiešanās, centība, tur izstarojas ugunīgi balta gaisma. Ķermeņa veselības spēka sajūta, muskuļu vingrums, gribasspēks, izturība — viss tas ir baltās auras krāsās. Krievu valodā šim baltās auras apzīmējumam ļoti labi iederas vārds «usiļije».

Pelēkā aura ir — vājums, slimība, pagurums, izmisums, bailes. Slimnieki, piedzērušie, izmisušie, bez gribas, bez rakstura, gļēvuļi, bailīgie — visi zināmā mērā apņemti, caurausti vai piepildīti ar šo pelēko auru. Visvairāk tā ietin slimniekus. Slimo vietu aurā pelēkās krāsas sabiezējumi bieži pēc formas atgādina miesā iekodušos sikspārņus, zirnekļus un dēles.
 
Vēl krāsu nozīmes-
Sarkanā krāsa liecina par možumu un enerģiju un vienlaikus par tendenci uz nervu darbības traucējumiem. Cilvēkiem, kuriem ir šāda aura, jācenšas kļūt mierīgākiem. Tumšsarkanā krāsa ir nelīdzsvarotas nervu sistēmas un ātras dabas pazīme. Cilvēks, kura aura ir šī krāsa, var šķist izturīgs, taču kāda kaite viņam ir, un tas ietekmē viņa nervu sistēmu. Šādiem cilvēkiem t;ik dominēt pār citiem un enerģiski rīkoties. Gaišsarkanā krāsa ir nervozu, impulsīvu ļoti darbīgu, uz egocentrismu tendētu cilvēku aurā. Spilgti sarkanā krāsa liecina par pārlieku egoismu. Rožaina vai koraļsārta krāsa liecina par brieduma trūkumu. Parasti tās sastopamas jaunu cilvēku aurā. Ja šīs krās saskatāmas pieaugušu cilvēku aurā, tas var norādīt uz ieilgušu infantilismu un bērnišķīgu koncentrēšanos pašam uz sevi. Agrīnajā kristiānismā sarkanā krāsa simbolizēja Kristus ciešanas un nāvi. Tā ir Marsa krāsa, mūzikā atbilst notij do.

Oranžā ir saules un vitālā spēka krāsa, tā norāda uz saudzīgu attieksmi pret citiem. Zeltaini oranžā krāsa liecina par dzīvotspēju un savaldību, bet brūnā krās - par bezrūpību un godkāres trūkumu. Iespējams, ka cilvēku, kura aurā dominē oronžā krāsa, kaut kas nomāc, bet visbiežāk šī krāsa liecina par slinkumu. Cilvēkiem, kuru aurā ir oranžā krāsa, ir nosliece uz aknu darbības traucējumiem. Agrīnajā kristiānismā oranžā krāsa simbolizēja slavu, tikumību un zemes augļus, tas viss, dabiski, tika saistīts ar Sauli. Tā ir Saturna krāsa, mūzikas gammā atbilst notij re.

Dzeltenā krāsa ar zeltainu tonējumu nozīmē stipru veselību un labklājību. Cilvēki, kuriem ir šāda aura, spēj paši par sevi parūpēties, reti satraucas, viņiem viegli padodas mācības un ir možs prāts, viņi ir priekpilni un draudzīgi, gatavi allaž palīdzēt. Ja dzeltenajam ir sārta nokrāsa, tas liecina par kautrīgumu. Ja šādiem cilvēkiem turklāt ir rudi mati, tad visdrīzāk viņi sirgst ar nepilnvērtības kompleksu un tāpēc bieži vien ir neizlēmīgi, ar vāju gribu un noslieci iet citu cilvēku pavadā. Agrīnajā kristiānismā dzeltenā krāsa ir svētā, skolotāja krāsa. Tā ir Merkura krāsa, mūzikas gammā atbilst notij mi.

Zaļā reti ir dominējošā krāsa, taču ļoti labi, ja tā aurā ir kaut nelielā daudzumā. Smaragdzaļā krāsa, it īpaši ar gaišzilu virsmu, ir dziedniecības krāsa, tā vienmēr ir ārstu un medicīnas māsu aurā. Ja zaļā krāsa tuvojas gaiši zilai, tas liecina par vairāk attīstītām dziedināšanas spējām un iespējām. Ja tā ir tuvāka dzeltanajam tonim, spējas ir vājākas. Citrondzeltenā zaļganā krāsa, kurā ir daudz dzeltenā toņa, ir melīgas dabas pazīme. Agrīnajā kristiānismā zaļā krāsa simbolizēja jaunību un dabas auglību. Tā ir Saturna krāsa, atbilst notij fa.

Zilā krāsa aurā liecina par cilvēka pozitīvajām īpašībām. Labi ir visi šīs krāsas toņi, bet, jo krāsa vairāk piesātināta, jo labāk. Blāvi gaišzilā krāsa liecina, ka cilvēka spējas nav pārlieku attīstītas, tomēr viņam ir milzīga tieksme sevi pilnveidot. Cilvēks nav īpaši apdāvināts, taču cenšas panākt vēlamo un sasniegt augstāko mērķi. Šādam cilvēkam bieži sāpēs sirds un galva, bet viņš ies vajadzīgajā virzienā. Gaišzilā krāsa raksturīga mērķtiecīgam cilvēkam, kas ir vairāk padarījis nekā cilvēks ar blāvi gaišzila toņa auru, lai gan apdāvinātības ziņā viņi varbūt arī neatšķiras. Tumšzilā krāsa liecina, ka cilvēks ir atradis savu aicinājumu un sevi velta tam. Šādi cilvēki vienmēr ir neparasti, viņiem raksturīga bieža noskaņojuma maiņa. Šiem cilvēkiem ir uzlikta misija, un viņi to nelokāmi pilda. Lielākoties tie ir mērķtiecīgi cilvēki, kas savu mūžu nesavtīgi ziedo zinātnei, mākslai vai sabiedriskai darbībai. Agrīnajā kristiānismā zilā krāsa simbolizēja augstākos gara sasniegumus, apceri. Tā ir Jupitera krāsa, bet Jupiters valda pār cildenām domām un garīgiem centieniem. Mūzikas gammā atbilst notij sol.

Violetā krāsa ir tādu cilvēku aurā, kuri meklē savu aicinājumu vai ticību. Tiklīdz viņi mūža darbu būs atraduši vai būs tikuši skaidrībā par savu pārliecību, šī krāsa pārtaps zilajā. Tātad, līdzko cilvēks nostājas uz pareizā ceļa, zilā krāsa kļūst par dabisku dvēseles emanāciju. Ja violetajai ir purpura nokrāsa, tā liecina par valdonīgu raksturu. Ja cilvēka aurā ir mēļā, violetā vai purpura krāsa, viņi ir pakļauti sirds un kuņģa slimībām. Kristiānismā mēļā un violetā krāsa apzīmēja pazemojumus un bēdas. Mēļā ir Veneras, violetā - Mēness krāsa. Pirmā atbilst notij la, otra - notij si.

Baltā krāsa protams ir pilnības krāsa, pēc tās tiecamies mēs visi. Ja mūsu dvēseles būtu harmoniskas, visi krāsu viļņi saplūstu un mūsu auras būtu baltas. Tāda aura bija Kristum. To var saskatīt daudzos viņa attēlos, it īpaši tajos, kuros redzama augšāmcelšanās. Krāsa ir dvēseles, prāta, ķermeņa, noskaņojuma atspulgs, un reizē tās liecina par to, ka esam nepilnīgi. Ja mēs būtu tādi, kādiem vajadzētu būt, no mums plūstu tikai balts starojums. Lūk, pēc kā ir jātiecas. Ja kādam cilvēkam redzēsit šādu starojumu, uzticieties un sekojiet viņam gluži kā zvaigznei. Bet, tā kā mums ir lemts apmierināties ar mazumu, gūsim mieru un būsim laimīgi un priecīgi zeltaini dzeltanās krāsa mirdzumā.

Krāsu dziednieciskais efekts


Sarkano krāsu dziedniecībā izmanto visintensīvāk. Ar šo krāsu dziedina – rozi, asinsrites un dzimumorgānu slimības. Sarkanā krāsa stimulē psihes darbību, radot spēka un enerģijas pieplūdumu, tomēr tā var radīt arī negatīvus blakusefektus - agresivitāti, valdonīgumu, uzbudinājumu, pārlieku juteklīgumu. Atceraties, ka tā ir uguns krāsa, bet uguns ir ārdošs spēks! Sarkanā krāsa paaugstina asinsspiedienu, uzlabo asinsriti, dziedē ādas slimības, uzlabo atmiņu un redzi, „sadedzina” tumšo enerģiju. Šī krāsa harmonizē pamata čakru. Sarkanos starus satur visi augļi un dārzeņi ar sarkanu mizu – bietes, sarkanie kāposti, baklažāni, redīsi, ķirši, zemenes, jāņogas, upenes. No dzīvnieku pasaules sarkanai krāsai atbilst lasis un forele. Var lietot ūdeni no sarkanas krāsas trauka, kurš 2 stundas turēts saules staros.

Oranžā krāsa ir sarkanās krāsas daļa, kas sajaukta ar dzelteno. Tā organismā nostiprina dzīvības enerģiju, sniedz brīvības, mundruma sajūtu. Tā derēs, lai dziedētu garīgās slimības – depresiju, pesimismu, atjaunotu enerģiju, pastiprinātu dzimumpotenci, palielinātu imunitāti, palīdzēs dziedēt elpošanas orgānu kaites, stiprinās sirdi, paātrinās vielmaiņu. Dzeltenā krāsa harmonizē otrās čakras darbību. Negatīvā īpašība - rosina impulsivitāti. Apmākušās dienās var valkāt saulesbrilles, kuru stikli ietonēti oranžā krāsā, bet vakaros iedegt oranžās sveces. Uzturā lieto – mandārīnus, apelsīnu, ķirbjus.

Dzeltenā krāsa asociējas ar saules gaismu, siltumu, dzīvības enerģiju. Tā rada dvēseles mieru, priecīgu un pacilātu noskaņu, stimulē intelektuālās spējas, likvidē grūtsirdību, nomāktību. Šī krāsa cilvēku orientē uz nākotni, jauniem sasniegumiem. Līdzsvaro enerģiju un nervu sistēmu. Dzeltenā krāsa spēj arī nogurdināt, ilgstošā tās ietekmē cilvēks kļūst vieglprātīgs, straujš, nenopietns un dažreiz greizsirdīgs. Dzeltenā krāsa harmonizē trešo – saules pinuma čakru, uzlabo redzi, attīroši iedarbojas uz gremošanas traktu, aknām un ādu, sekmē žultss izdalīšanos, normalizē dziedzeru un limfātiskās sistēmas darbību, uzlabo vielmaiņu, dziedina bronhus. Dzeltenā krāsa īpašā cieņā ir valstīs, kurās valda auksts klimats. Dzeltenai krāsai augu valstī atbilst āboli, plūmes, citroni un banāni.

Zaļā krāsa ir dabas augstākā vibrācijas krāsa, kas simbolizē cikliskos ritmus pasaulē. Zaļā krāsa nomierina, rada labu noskaņojumu, atjauno un reģenerē organismu, tā savieno garīgo ar fizisko līmeni, līdzsvaro un nomierina veģetetīvo nervu sistēmu, izlīdzina enerģijas, stimulē drošības un pašpārliecinātības sajūtu. Ar zaļo krāsu harmonizē sirds čakru. Zaļā krāsa uzlabo asinsriti, dziedē bronhītu, garo klepu, locītavu iekaisumus, dziedē rozi, dažādas čūlas, stabilizē asinspiedienu. Ja cilvēks noguris un nomākts, iesaka doties mežā vai pļavā un tur nodarboties ar apceri. Ja vēlamies aktivizēt zaļo krāsu, tad uzturā lietosim olīves, vīnogas, salātus, pekinas kāpostus, lociņus un gurķus.

Gaišzilā krāsa – debesjuma simbols, asociējas ar ūdeni un gaisu. Pieder pie auksto krāsu grupas. Šī krāsa psiholoģiskā līmenī veicina intuīciju, pacietību, atklātību, sapratni, nomierina nervus, uzlabo enerģētisko aizsardzību, apskaidro apziņu, dāvā vienotības sajūtu ar apkārtējo pasauli, palielina drošības sajūtu. Gaišzilā krāsa kliedē varas kāri un pārējās kaislības, kontrolē piektās – rīkles čakras darbību. Ar šo krāsu iespējams mazināt sāpes, iekaisuma procesus, karsoni.

Tumšzilā krāsa – bezgalības simbols, Visuma, sievišķās sākotnes krāsa, kas simbolizē mātišķu, nesavtīgu mīlestību, līdzcietību, dievišķo gudrību. Tumšzilā krāsa sniedz domu skaidrību, mazina bailes, uzlabo intuīciju, palīdz psihosomātisku problēmu gadījumos. Dziedniecībā izmanto elpceļu, plaušu slimību gadījumos. Var regulēt vairogdziedzera darbību, mazināt iekaisuma procesus, palēlināt sirdsdarbību, mazina zobu sāpes, reimatismu, reiboni, mazina galvas sāpes un muskuļu krampjus, dziedē nieres, urīnpūsli, ekzēmas, čūlas. Harmonizē sesto – vainaga čakru, veido enerģētisko aizsardzību.

Violetās krāsa sevī apvieno vīrišķo un sievišķo sākotni. Iemieso sevī kustības un miera savstarpējo ietekmi. Ar šo krāsu var dziedēt depresiju un migrēnas. Šī krāsa dziedina audus, kaulus, nieres, smadzeņu traumas. Šo krāsu izmanto aizsardzībai meditācijas laikā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru